Terméktanúsítás


A VEIKI-VNL Kft. Tanúsítási Irodáját a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH az EA tag) terméktanúsítási tevékenységre akkreditálta az MSZ EN ISO/IEC 17065 szabvány szerint.

Akkreditált szervezetként adunk ki terméktanúsítványt az alábbi villamos berendezésekre:

  • Erősáramú transzformátorok
  • Tokozott berendezések
  • Kábelek, kábelrendszerek
  • Szigetelők
  • Feszültség alatti munkavégzés eszközei
  • Atomerőművi környezetben alkalmazott készülékek

Terméktanúsítványok típusai:

Egyedi termék
A tanúsítvány érvényessége a tanúsításra benyújtott, gyártási dokumentáció alapján azonosított és vizsgált berendezésre terjed ki.

Termék típus vagy család
A tanúsítvány érvényessége a tanúsításra benyújtott, gyártási dokumentáció alapján azonosított és vizsgált próbatárgy szerkezetével és anyagminőségével megegyező berendezésekre terjed ki.

A tanúsítás folyamata:

  • Kérjük, lépjen kapcsolatba Tanúsítási Irodánk munkatársaival, akik részletes tájékoztatással szolgálnak a tanúsítási eljárásra vonatkozóan. A tőlünk kapott "Tanúsítási kérelem" formanyomtatvány kitöltésével határozza meg, hogy mely termékeket, és milyen normatív dokumentum (szabvány) követelményei szerint kíván tanúsíttatni.
  • Küldje el Irodánknak a termék dokumentációját és az elvégzett vizsgálatokról készült jegyzőkönyveket. Független, akkreditált laboratóriumok jegyzőkönyveit tudjuk figyelembe venni. Irodánk munkatársai részletes tájékoztatást adnak, és segítséget nyújtanak a tanúsításhoz szükséges dokumentumok meghatározásában.
  • A dokumentáció értékelése alapján, amennyiben terméke megfelel a vonatkozó szabvány követelményeinek, terméktanúsítványt állítunk ki, és ezt az értékelés során készített jegyzőkönyvvel együtt átadjuk. Az értékelési jegyzőkönyv tartalmazza a tanúsított termék és a tanúsítási folyamat részletes adatait.

A terméktanúsítvány annak igazolására szolgál, hogy a tanúsított termék megfelel a termékre vonatkozó, és a tanúsítványon feltüntetett normatív dokumentum (szabvány) követelményeinek. A tanúsítványra annak tulajdonosa a tanúsítvány érvényességi körén és idején belül hivatkozhat.

Terméktanúsítási program letöltése pdf formátumban

Tanúsítási irodánk dolgozói készséggel állnak rendelkezésére, és részletes felvilágosítással szolgálnak terméke tanúsítására, a tanúsítási követelményekre, valamint jogaira és kötelességeire vonatkozóan.